torek, 26. april 2016

Voščilnica s cvetjem v škatli / Card with flowers in a box

Pozdravljeni. Za današnjo objavo sem uporabila po eno šablono iz vsake letošnje izdaje CottageCutz šablon in pripravila voščilnico v škatli. Rada kombiniram šablone med seboj.

Hi. For today's post, I used one die from each of this year's releases and prepared the card in a box. I like to combine dies with each other. Za voščilnico in škatlo potrebujemo:
 • belo osnovo za voščilnico v velikosti: 13,5 x 13,5 cm, prepognjena
 • črn karton: 12,7 x 12,7 cm
 • bel in barvni karton
 • dva potiskana papirja: 12,2 x 12,2 cm in 12,2 x 5 cm
 • teksturno pasto
 • plastično šablono
 • štampiljko z napisom
 • prozorno blazinico za embosing
 • bel embosign prah
 • grelno pištolo
 • belo pigmentno blazinico
 • bel biserni karton in prozorno folijo za škatlo
Pripravimo si več izrezov s šablono 3D roža #5. Izreze oblikujemo, s pripomočkom za oblikovanje in jih sestavimo.We prepare several cutouts with the die 3D flower #5The cutout are molded with a shaping tool and assembled.  


Ko imamo izbrane kartone in potiskane papirje obrezane na želeno velikost, v najmanjšega od njih izrežemo odprtino v obliki ovala, s šablono iz osnovnega seta oval. Uporabimo 4. šablono po vrsti od sredine seta. 
Plastično šablono položimo na papir in z lopatico čez njo potegnemo teksturno pasto.

Once we have selected patterned paper and cardstock trimmed to the desired size, we cut out a hole in the smallest of them in the form of an oval with a die from the basic set oval. We used the 4th die from the center.  
Place a stencil on paper and apply texture paste over it with a spatula. 


Medtem, ko se teksturna pasta suši, z ovalno šablono izrežemo še en oval iz črnega kartona. Odtisnemo napis, ga toplotno embosiramo in robove osenčimo z belo pigmentno blazinico. Izrez, ki je zdaj videti, kot, tabla vstavimo v prej pripravljeno odprtino. Robove zakrijemo z belim ovalnim okvirjem. Uporabimo šabloni osnovnih setov: oval in oval z okrasnimi šivi (4. šablona po vrsti od sredine obeh setov). 

While the textural paste is drying, we cut out another oval from black cardstock. We stamp inscription and treat it with hot embossing technique. The edges of the oval are shaded with white pigment ink. We place cutout, which is now seen as a blackboard, in the previously prepared hole. The edges are masked with a white oval frame. We use the basic template sets: an oval and stitched oval (4th die from the center of the both sets).


Z izrezi mreže poživimo ozadje voščilnice. Na koncu prilepimo rože in zelenje (šablona leafy vines in šablona Lacey rose) .

With nets cutouts we enliven the background of the card. At the end glue flowers and greenery (the leafy vines die and the Lacey rose die).Ko voščilnico izročimo osebno, je lepo, če je shranjena v škatli. Škatlo izdelamo za 1 cm večjo, kot je osnova voščilnice. Naj bo 2 cm visoka. V pokrov škatle izrežemo odprtino v obliki kvadrata in na notranjo stran prilepimo z obojestranskim lepilnim trakom, prozorno folijo. Na koncu okrasimo tudi pokrov škatle. 
Naša voščilnica je zdaj lično in varno shranjena. 

When a card is delivered in person, it's best if it is stored in a box. A box is made  0.40" greater than the base cards. The height is 0.79". In the box cover we cut out the square opening and on the inner side of the box cover clamp foil, with double-sided adhesive tape. At the end, decorate the box cover.
Our card is now neatly and securely stored.


In ne pozabite na naš aprilski izziv na Scrapping Cottage blogu. Do konca meseca lahko svoje izdelke delite z nami.

And don't forget on our April challenge - anything goes at the Scrapping Cottage blog. You still have time to share your projects with us till the end of the month.

Šablone, ki sem jih uporabila pri delu:
Dies, which I used at work:

  

  

        

Lepo se imejte.
Have a nice day.

Janja

25 komentarjev:

 1. Janja,tole je pa tako lepo izdelano,da človek ostane brez besed.Krasna postavitev,lepo izbrane barve...Hvala tudi za celotno demonstracijo.

  OdgovoriIzbriši
 2. Super si skombinirala različne šablone! Ribiška mreža v ozadju prav lepo paše zraven. Pa tudi te nove šablone za rožice so čudovite in dopolnijo krasno voščilnico.

  OdgovoriIzbriši
 3. Krasno ti gre to kombiniranje šablon in mreža, kot da je narejena za to ;)

  OdgovoriIzbriši
 4. Zelo lepa in bogata. Krasno si sestavila cvetje in mreža pod njim je čudovita.

  OdgovoriIzbriši
 5. Najbolj hecno pri vsem mi je mreža, ki si jo tako lepo umestila na to škatlo. Misli, da večini na kraj pameti ne bi padlo da bi jo uporabila na ta način. Delaš čudeže iz CC-jevih šablon. Tvoje škatle z voščilnicami pa so od nekdaj občudovanja vredne. Hvala za cel postopek.....čao

  OdgovoriIzbriši
 6. Zelo lepo si skombinirala različne šablone in ustvarila prekrasno voščilnico.

  OdgovoriIzbriši
 7. Ja, tudi meni je mreža padla v oči in super pristoji celotni sceni. Res delaš čudeže s šablonami in njihovimi postavitvami. Bravo.

  OdgovoriIzbriši
 8. Ooooo...kako je lepa. Takšna voščilnica nujno potrebuje škatlo saj bi bilo škoda, če bi se te krasne rožice uničile. Čudovit kompletek.

  OdgovoriIzbriši
 9. Prelepa je. In hvala za opisan postopek.

  OdgovoriIzbriši
 10. To pa lahko ustvari samo profesionalka, kar ti sigurno si:) Zdi se mi več kot odlična, oblikovno in barvno in lepo spravljena v lični škatlici. Hvala za opis celotnega postopka in lep pozdrav, Andreja

  OdgovoriIzbriši
 11. Čudoviti cvetovi in krasno ozadje. In kako lepo vse skupaj zaokroži še črni oval. Res čudovita kombinacija.

  OdgovoriIzbriši
 12. Uau, čudovito, res lepo izdelano in hvala, ker deliš svoje znanje z nami. Morda še mene zamika, da se spoprimem s papirjem. :)

  OdgovoriIzbriši
 13. Kako je lepa! Občudujem tole kombinacijo različnih SC šablon. Sploh tole ozadje z ribiško mrežo se mi zdi super dodatek. Rože so pa sploh prelepe.

  OdgovoriIzbriši
 14. Predivna čestitka i kutijica, cvijetići su preslatki!!
  ♥Pozdrav Valentina♥

  OdgovoriIzbriši
 15. Krasna voščilnica, zelo všeč so mi tile cvetovi, tako lepi in bujni. Lp

  OdgovoriIzbriši
 16. Janja, super si skombinirala vse šablonce :-)) Ideja z ribiško mrežo je krasna in lepo paše zraven. Rožice si pa čudovito izdelala in voščilnica je top.

  OdgovoriIzbriši
 17. Kot je že Andreja L. napisala, voščilnica je TOP. Lepo si jo shranila še v škatlico. Hvala za opis postopka.

  OdgovoriIzbriši
 18. Kok si pa ti pridna z vsemi temi navodili .-)
  Čestitka je pa čudovita :-)
  Lp Danii

  OdgovoriIzbriši
 19. Pozdravljena, Janja. Tvoje objave spremljam (oprosti ker jih nisem tudi komentirala - saj veš moj čas????)in res ti gre dobro pri objavljanju cottage šablon. Neverjetna si, kako krasno znaš kombinirati posamezne šablone in jih v tvojem stilu postaviti na voščilnice. Tudi tale predstavitev in sama voščilnica je enkratna. Kot sem že večkrat povedala mi je res všeč tvoja natančnost, domiselnost in iznajdljivost. Super. Res čudovito.

  OdgovoriIzbriši
 20. Ahhh, čudovito ustvarjanje, da se človek kar napase kot čebelica na cvetju, kapo dol pri vseh tvojih projektih, lp, T.

  OdgovoriIzbriši
 21. Koliko domiselnih elementov sestavljenih v celoto.
  Čudovito!

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega komentarja. Hvala.